Πώς θα περιηγηθώ

Το παραπάνω βίντεο αποτέλεσε τη συμμετοχή του propagator.gr στην ημερίδα καινοτόμων δράσεων που διεξήχθη στο ΕΚΦΕ Πειραιά Καλλίπολης στις 4 Φεβρουαρίου 2012.

Η περιήγηση στον ιστότοπο propagator.gr είναι απλή. Το βασικό μενού πλοήγησης εμφανίζεται στην κορυφή της σελίδας. Το μενού βιολογίας εμφανίζεται αριστερά ενώ αυτό της Γεωγραφίας δεξιά.

Το μενού Βιολογία περιλαμβάνει μαθήματα Βιολογίας για την Γ' Γυμνασίου.

Το μενού Γεωγραφία περιλαμβάνει μαθήματα Γεωγραφίας για την Α' Γυμνασίου.

Όταν επιλέξετε κάποια επιλογή-μάθημα από τα μενού Γεωγραφίας ή Βιολογίας είναι πιθανόν να παρουσιαστούν επιπλέον μενού. Αυτά περιλαμβάνουν είτε εξωτερικούς δεσμούς σε ιστοτόπους των οποίων το θέμα είναι παρόμοιο με το μάθημα που βρίσκεστε είτε άρθρα-μαθήματα που επεκτείνουν το μάθημα που βρίσκεστε.

Π.χ. Αν επιλέξετε το μάθημα Ποταμοί στο μενού Γεωγραφία, τότε θα παρουσιαστούν τρία νέα μενού επιλογών που ονομάζονται Ποτάμια Ασίας, Ποτάμια Αμερικής  και Ποτάμια Αφρικής. Αυτά τοποθετούνται απέναντι από το μενού   Γεωγραφία. Θα είναι ορατά όσο βρίσκεστε σε κάποιο μάθημα με θέμα τα  ποτάμια.

Επίσης σε κάποιες επιλογές τα μενού αναπτύσσονται και παρουσιάζονται επιπλέον επιλογές κάτω από την αρχική σας επιλογή. Π.χ.

Επιλέγοντας Ηφαίστεια εμφανίζονται οι επιλογές:

Δημιουργία ηφαιστείων, Τύποι ηφαιστείων, Τύποι ηφαιστειακών εκρήξεων, Ηφαιστειακές καταστροφές, Θερμές κηλίδες.

 

Αν βρίσκεστε σε κάποιο μάθημα Γεωγραφίας το μενού της Βιολογίας δεν είναι ορατό. Για να επιλέξετε ένα μάθημα βιολογίας, ενώ βρίσκεστε σε κάποιο μάθημα Γεωγραφίας, θα πρέπει να επιλέξετε πρώτα την επιλογή Home και μετά να μεταβείτε στο μάθημα Βιολογίας που θέλετε.

Στην πρώτη σελίδα δημοσιεύονται άρθρα γενικότερου ενδιαφέροντος από τον χώρο της επιστήμης και της τεχνολογίας. Τα περισσότερα από αυτά είναι ελεύθερη απόδοση δημοσιευμένων άρθρων στον ξένο, έντυπο ή ηλεκτρονικό, τύπο.

Στην πρώτη σελίδα, αριστερά και κάτω από το μενού της βιολογίας, εμφανίζονται tweets από λίστα που έχουμε δημιουργήσει με θέματα τεχνολογίας και επιστήμης.

Για να μπορείτε να δείτε χωρίς πρόβλημα το περιεχόμενο των σελίδων μας θα πρέπει να έχετε εγκατεστημένα στον υπολογιστή σας  ορισμένα απαραίτητα προγράμματα. Τα προγράμματα αυτά είναι προεγκατεστημένα στους περισσότερους υπολογιστές. Αν κάποια δεν είναι, συνήθως φορτώνονται αυτόματα μόλις χρειαστεί. Αν παρ' όλα αυτά τίποτα από τα παραπάνω δεν συμβεί, μπορείτε να τα εγκαταστήσετε πατώντας στους παρακάτω συνδέσμους:

 

adobe-lq Adobe Flash Player
adobe-lq Adobe Acrobat Reader
shockwaveplayer_100x100 Adobe Shockwave Player
qt Quick Time Player
java Java Realtime Environment