Ιαπωνία

Η Ιαπωνία ονομάζεται και "Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου" από την κινεζική της ονομασία "Ζιν Πεν Κουό".

                               Η σημαία της Ιαπωνίαςjapan_flagg

Είναι γνωστή επίσης ως Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου. Εκτείνεται σε μεγάλο μέρος του Ιαπωνικού Αρχιπελάγους, στον βορειοδυτικό Ειρηνικό Ωκεανό και κατά μήκος των ακτών της Ρωσίας και της Κορέας, από τις οποίες χωρίζεται από τη Θάλασσα της Ιαπωνίας. Αποτελείται από τέσσερα μεγάλα νησιά, Χοκκάιντο, Σικόκου, Κυούσου και Χονσού, τα οποία συνοδεύονται επίσης από χιλιάδες μικρότερα. Συνολικά το Ιαπωνικό αρχιπέλαγος περιλαμβάνει 3.500 νησιά. Έχει πληθυσμό 127.078.679 κατοίκους και συνολική έκταση 377.835 τετρ. χλμ.

Εκτύπωση

 

Βρίσκεται στην ηφαιστειακή ζώνη του Ειρηνικού Ωκεανού (γνωστή και ως «Δακτυλίδι της Φωτιάς»), στη συμβολή τριών τεκτονικών πλακών, κάτι που ευθύνεται και για τους συχνούς σεισμούς που συμβαίνουν στη περιοχή. Το έδαφός της είναι κατά βάση ορεινό, με δύο κύριες οροσειρές. Στη μία από αυτές ξεχωρίζει η οροσειρά των Ιαπωνικών Άλπεων που χωρίζει στη μέση το νησί Χονσού και εκτείνεται μέχρι το ηφαίστειο Φούτζι.

Το Τόκιο (πρωτεύουσα) είναι μία από τις μεγαλύτερες πόλεις του κόσμου με περισσότερους από 12.500.000 κατοίκους. Η Γιοκοχάμα βρίσκεται σε απόσταση 35 χιλιομέτρων και έχει περισσότερους από 3,6 εκατομμύρια κατοίκους. Άλλες μεγάλες πόλεις της είναι το Κιότο, η Οσάκα, η Ναγκόγια και οι ιστορικές πόλεις Χιροσίμα και Ναγκασάκι, που το 1945 καταστράφηκαν εντελώς από ατομικές βόμβες.Η Ιαπωνία έχει Αυτοκράτορα, τον Ακιχίτο, ενώ το πολίτευμά της είναι κοινοβουλευτική δημοκρατία.

Από τους μεγαλύτερους πολιτισμούς του κόσμου ο Ιαπωνικός, έχει να επιδείξει θαυμαστά επιτεύγματα, στα γράμματα, το θέατρο, τον κινηματογράφο, τη λογοτεχνία, την ποίηση, τις επιστήμες και φυσικά όπως όλοι γνωρίζουμε και στην τεχνολογία.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο απόσπασμα από το παραδοσιακό Ιαπωνικό θέατρο Noh.