Σκελετός στη ντουλάπα

Σε ένα δημοτικό σχολείο της Ρουμανίας υπάρχει μιά γυάλινη ντουλάπα, με περίεργο περιεχόμενο: Τον σκελετό του πρώην Διευθυντή του σχολείου Alexandre Grigore Poescu. Ο επί 50 χρόνια δάσκαλος και Διευθυντής του σχολείου, αποφάσισε να δωρίσει το σκελετό του στο σχολείο.

Όταν πέθανε το 1960, έγραφε στη διαθήκη του πως θα ήθελε τα οστά του να καθαριστούν, να συναρμολογηθούν και να τοποθετηθεί ο σκελετός του στο Puchenii Mosneni Elementary School, το σχολείο στο οποίο υπήρξε εργαζόμενος, πρώτα ως δάσκαλος και μετά ως διευθυντής, για 50 ολόκληρα χρόνια. Με αυτόν τον τρόπο οι μαθητές του θα μπορούσαν να μάθουν ευκολότερα ανατομία, αφού θα είχαν μπροστά τους τον σκελετό.

Οι υπηρεσίες υγείας της Ρουμανίας προβληματίστηκαν για το αν θα μπορούσε να γίνει κάτι τέτοιο και για το τι κινδύνους μπορεί να κρύβει για την υγεία των μικρών μαθητών. Τελικά, αφού τον είχαν τοποθετήσει στο σχολείο, τον πήραν πίσω, τον έκλεισαν σε μια γύαλινη ντουλάπα και τον επανατοποθέτησαν στη σχολική αίθουσα. Έτσι διασφαλίζουν και την υγεία των μαθητών και την ακεραιότητα του σκελετού, αφού οι μαθητές δεν θα μπορούν πλέον να τον πειράζουν με κίνδυνο να τον διαλύσουν.

Οι μαθητές δείχνουν εξοικειωμένοι με τον σκελετό και φαίνεται πως εκτιμούν τη δωρεά του παλιού δασκάλου, όπως φαίνεται και στο παρακάτω βίντεο:

Πηγή: http://rt.com/news/199324-romanian-school-headmaster-skeleton/